Gentrificatie

[VOLZET] VOXPOP // GENTRIFICATIE - winst voor de wijk?

  • donderdag 28/11 20:00-21:30
Locatie
Antiekzolder Vooruit
Soort evenement
Panelgesprek
Toegankelijkheid
  • Language

ism deBuren en Pakhuis De Zwijger

Met Hanne Lahousse (Growfunding, Brussel), Pascal Debruyne (politicoloog, voorzitter Uit de Marge vzw), Rachid Atia (consulent communicatie voor District Borgerhou), Charlotte Frans (Café Congé) & Nicolas Bearelle (CEO projectontwikkelaar Revive). Moderator: Joke Quintens (stadsmaker, bezieler Wetopia). 

 

Over het debat

Gentrificatie is een stedelijk proces waardoor stadsdelen die eerder onpopulair waren geleidelijk gewilder en duurder worden. Hoe staat het met gentrificatie in Gent en Amsterdam? Wat gebeurt er in andere Vlaamse steden? Kunnen bewoners iets doen om te voorkomen dat hun wijk wordt ingepalmd door vermogende inwijkelingen en projectontwikkelaars? Hoe kan gentrificatie positief uitpakken voor iedereen? Speelt dit in Nederland net zozeer als Vlaanderen en welke rol speelt de overheid?


Het debat over gentrificatie wordt gelijktijdig gevoerd op het Festival van de Gelijkheid (Gent) en in New Metropolis Zuidoost (Amsterdam). Dezelfde stellingen komen aan bod op beide locaties. Tijdens de avond schakelen we tweemaal live over om standpunten van panel & publiek te vergelijken.

 

Livestream

De livestream van beide debatten kun je hier en op de Facebookpagina's van deBuren, Festival van de Gelijkheid en Pakhuis de Zwijger bekijken op 28/11 20u tot 21u45.