Vensterverhaal Optie1

vensterverhaal

  • zaterdag 05/12 09:00-23:00
Locatie
Openbare Ruimte
Soort evenement
Woord & Beeld
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

Een verhaal over solidariteit op 30 ramen langs de warmste plekken van Gent.

Toen in het voorjaar noodgedwongen het hele land op slot ging en reguliere hulpverlening aan de meest kwetsbaren zowat onmogelijk dreigde te worden, sloegen enkele Gentse organisaties onmiddellijk de handen in mekaar:  het Gents Solidariteitsfonds voor Moeilijke Tijden was geboren. Een noodfonds werd opgericht en talrijke vrijwilligers gingen aan de slag. Want één ding werd snel duidelijk: corona treft sommigen nu eenmaal een pak harder.

De inspanningen van het Gents Solidariteitsfonds bleven ook bij Curieus niet onopgemerkt.

We zetten in het voorjaar met plezier en bewondering hun talrijke inspanningen in de kijker op onze social media (#curieusvscorona #thuisblijftips). En tijdens corona en (on)gelijkheid 2020, op dit festival dat geen festival is, in ons geliefde Gent, mogen ze absoluut niet ontbreken. 

Anneleen Van Offel schreef voor ons een kortverhaal rond solidariteit en gelijkheid. We laten het je graag lezen, in stukjes, op een 30-tal ramen in Gent. Het parcours dat zo ontstaat brengt je niet alleen langs vele van onze festivalpartners, het laat je ook kennismaken met plekjes waar het Gents Solidariteitsfonds en andere warme organisaties actief zijn. Aan de hand van de app of het routeplannetje kom je op plaatsen waar je nooit eerder was. En dat allemaal op je eigen tempo en volledig coronaproof. 

De wandelroute is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Deze kan je binnenkort hier terug vinden.

De feestelijke opening is zaterdag 5 december maar je kan het vensterverhaal nog tot 5 januari gaan opzoeken in de Gentse straten.