Three Identical Strangers

[VOLZET] THREE IDENTICAL STRANGERS

  • zaterdag 30/11 12:00-14:00
Locatie
Sphinx Cinema - zaal 3
Soort evenement
Film & Podcast
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

Long Island, 1961. Drielingbroers Bobby, Eddy en David worden vlak na hun geboorte van elkaar gescheiden. Ze brengen hun jeugd door in verschillende adoptiegezinnen en weten niets van elkaars bestaan. Tot toeval hen onverwacht bij elkaar brengt. De film vertelt hoe de broers elkaar op 19-jarige leeftijd ontdekken en onderzoekt waarom ze bij geboorte werden gescheiden. Een verontrustend verhaal van een verzwegen studie die tot op vandaag nog veel geheimen kent.

Wanneer Bobby aan de universiteit start, wordt hij er met opmerkelijk veel liefde onthaald. Mensen zwaaien naar hem of vliegen hem om de hals. Een warm welkom waar hij helemaal niets van begrijpt. Niet veel later komt hij tot de schokkende verklaring. Bobby heeft een tweelingbroer: Eddy, die er een jaar eerder lessen volgde. Een buitengewone toevalligheid van het lot. Niet veel later wordt hun verhaal nog absurder wanneer er een derde broer blijkt te bestaan, David. 

De media smullen van dit uitzonderlijke verhaal. Maar na de vreugde en de verrassing komen er steeds meer vragen over hun scheiding, die leiden tot de ontdekking van een geheime studie. Hun adoptie-agentschap bleek een overeenkomst te hebben met psychiater Peter Neubauer om meerlingen op te splitsen voor een studie binnen het nature-nurture debat. Een grimmige ontdekking die een aangrijpende blik werpt op familie, vrije wil en de ethiek van de wetenschap.


Regie: Tim Wardle 

VS 

2018 

96 minuten

Engels gesproken

Nederlands ondertiteld