The Florida Project

THE FLORIDA PROJECT

  • donderdag 28/11 17:00-19:00
Locatie
Sphinx Cinema - zaal 2
Soort evenement
Film & Podcast
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

Moonee is 6 en heeft een eigenwijs karaktertje. Samen met enkele al even vrijpostige vriendinnen leeft ze volledig vrij gelaten in een motel in de buurt van Disneyworld. Haar streken lijken haar zeer jonge moeder Hally nauwelijks te verontrusten.

In dat sociologisch broeierige klimaat van kitschkastelen, parkings, fastfoodtenten en palmbomen zoomt Baker een zomer lang in op de zesjarige Moonee (Brooklynn Prince), die samen met haar vriendjes allerlei kattenkwaad uithaalt, terwijl haar alleenstaande en werkloze moeder Halley (Bria Vinaite) namaakparfums slijt om de huur te kunnen betalen. Ondertussen doet conciërge Bobby (Willem Dafoe in zijn beste rol in jaren) zijn best om alle brandjes onder de bewoners te blussen. Desnoods letterlijk.

De nieuwe film van Sean Baker (Tangerine) schetst een liefdevol en kleurrijk beeld van een verborgen wereld, gezien door de ogen van een 6-jarige, waardoor de kleuren en geluiden zeer intens zijn. Een genuanceerd energetisch portret van een door armoede getroffen moeder en dochtertje, in de schaduw van het kasteel van Assepoester. Willem Dafoe ontving een Oscarnominatie voor zijn rol.


Regie: Sean Baker

VS 

2017

111 minuten

Engels, Spaans, Portugees gesproken

Nederlands/Frans ondertiteld