The Empty Bookshop

THE EMPTY BOOKSHOP

  • Wednesday 12/12 19:30-22:00
  • Thursday 13/12 13:00-22:00
  • Friday 14/12 13:00-22:00
  • Saturday 15/12 13:00-20:30
  • Locatie
    Wintertuin Vooruit
  • Soort evenement
    Geven en ruilen

Mooie verhalen zijn er om te delen, we roepen je dan ook graag op om je uitgelezen boeken te doneren aan onze Empty Bookshop. Gedaan met verstoffen in je boekenkast. Straffe woorden moeten gelezen worden.

Hoe werkt The Empty Bookshop? VUL de lege rekken in onze lege bookshop met je boekendonaties en KOOP een nieuwe pageturner om je te helpen de donkere wintermaanden door te komen.

We hebben jouw hulp nodig om op het Festival van de Gelijkheid de meest solidaire bookshop van Gent en omstreken te bouwen. Alle boeken, genres, talen en thema’s zijn welkom, op voorwaarde dat ze nog in goeie staat zijn!

De financiële opbrengst gaat helemaal naar IBBY - Vlaanderen meets OKAN. IBBY-Vlaanderen ijvert voor het recht van ieder kind om een lezer te kunnen worden. Na een geslaagde eerste editie van IBBY-Vlaanderen meets OKAN staat in 2019 een tweede editie op stapel. Met jouw hulp zetten we een traject op in het OKAN-onderwijs waarbij auteurs en illustratoren verhalen schrijven met anderstalige nieuwkomers. Verhalen waarin OKAN-jongeren zichzelf herkennen, en waarin Vlaamse jongeren kunnen kennismaken met een wereld die hen vreemd is. Want verhalen moeten vensters en spiegels zijn.

Heel graag roepen we alle boekengevers op om een persoonlijke boodschap achter te laten aan de volgende lezer.


Je kan gedurende de hele periode van het Festival van de Gelijkheid boeken binnenbrengen in onze Empty Bookshop. Kan je zo lang niet wachten? Aarzel dan niet om onze Empty Boekenkast te vullen in het Vooruitcafé, vanaf 14 november 2019.