Multitud1

TAMARA CUBAS // MULTITUD

  • donderdag 28/11 20:00-22:00
  • vrijdag 29/11 20:00-22:00
Locatie
Festivalparcours
Soort evenement
Podium
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

ism Kunstencentrum Vooruit


Een experiment in individualisme

Tamara Cubas is een choreografe uit Uruguay. Ze onderzoekt het geheugen en het recent verleden in een brede waaier aan kunstvormen: theater, fotografie, video, performance, en daarbij laat ze graag verschillende generaties samenwerken. In ‘MULTITUD’ bestudeert ze een groep, de krachtsverhoudingen binnen een groep, de kracht van het eigen lichaam, en de mogelijkheid om te beroeren en beroerd te worden. Een experiment in individualisme, maar ook een onderzoek naar groepsdynamica.

Voor ‘MULTITUD’ zocht Cubas 70 medespelers die bereid zijn aan deze studie mee te werken. De indrukwekkende groep wandelt, loopt, kruipt en lacht samen. De dansers sleuren aan elkaar en trekken de kleren van elkaars lijf. Je ziet geen ingeoefende danspassen, maar een uitgedokterde groepsdynamiek. Cubas kiest bewust voor een locatie buiten de theaterzaal, om een duidelijke link te leggen met onze eigen sociale leefwereld.


Speel mee!

Vooruit zoekt 70 lokale performers voor ‘MULTITUD’, een grote bewegingsperformance van kunstenares Tamara Cubas (Uruguay)!

‘Multitud’ laat op de dansvloer ontmoetingen ontstaan tussen mensen van verschillende achtergronden. Wat gebeurt er als je een groep onbekende mensen, met een heel andere identiteit en een heel andere achtergrond, bij elkaar zet? Hoe vormen zij een groep, een massa? Hoe blijven ze daarbinnen zichzelf? 

Tamara Cubas is een choreograaf en beeldend kunstenaar uit Uruguay. Ze behaalde een master in Arts & Technology in Utrecht en studeerde eigentijdse dans in Montevideo. Haar werk bevindt zich op de kruising tussen verschillende kunstvormen (theater, fotografie, video, performance) en verschillende generaties.

Je hoeft geen danser of performer te zijn. Enige vereiste is dat je een beetje sportief bent aangelegd, fysieke inspanning aankan en ouder bent dan 18 jaar. 
Alle nationaliteiten, leeftijden en lichamen zijn welkom. Het beheersen van het Nederlands of Frans is niet noodzakelijk.
 

Repetities

Wellicht elke dag van 18-27 november. Voorlopige uurregeling: 10u tot 18u met 1 uur lunchpauze. Eventuele repetities 's avonds worden later vastgelegd.
 

Voorstellingen

28 en 29 november 20.00 op locatie (buurt van Gent)

info/vragen: tine@vooruit.be


choreografie Tamara Cubas - licht Leticia Skrycky, Sebastian Alies - muziek Francisco Lapetina, Martin Craciun - productie Perro Rabioso - internationale distributie Julia Asperska / Key Performance