Schermafbeelding 2018 10 26 Om 08 30 35

SCHADUWLAND // JAN SWERTS

  • Friday 14/12 20:00-21:30
  • Locatie
    Paard van Troje
  • Soort evenement
    Podium

Muzikant en componist Jan Swerts is niet bang om heftige emoties als angst, verliefdheid, pijn ... in de ogen te kijken. Integendeel, het is de grote kracht van zijn muziek en live-optredens. Wie op een donkere avond zijn platen (Weg, Anatomie van de Melancholie, Schaduwland) beluisterde of een hartroerend live-concert meemaakte, begrijpt ongetwijfeld wat we bedoelen.

De jonge Jan Swerts was al gauw in de ban van Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett. En die invloed hoor je onmiskenbaar in Swerts muzikale taal. Maar ook de invloed van neoklassieke componisten als Max Richter en Jóhann Jóhannsson, en singer-songwriters Joni Mitchell en Nick Drake sluimert door in zijn muziek. 

Speciaal voor het Festival van de Gelijkheid, en op uitnodiging van deze fantastische boekenwinkel, treedt Jan op in het Paard van Troje. En hij brengt compagnon Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds ...) mee. “Niet enkel omdat hij grote fan en frequente bezoeker is van de bookseller of the year, maar ook omdat hij één van de trouwe tochtgenoten doorheen Schaduwland is geweest.”

Eentje in de categorie niet te missen. Jan Swerts en Gianno Marzo, helemaal gratis, in boekhandel Paard van Troje!