Verborgenverlangen

QUOTES / VERZWEGEN VERLANGEN

  • Thursday 13/12 19:30-21:00
  • Locatie
    De Krook
  • Soort evenement
    Woord

ism Vormingplus Gent-Eeklo en Bibliotheek De Krook

Tina De Gendt interviewt Jonas Roelens

Elke maand haalt Tina De Gendt voor Quotes een aantal opmerkelijke citaten uit een spraakmakend non-fictieboek en vraagt ze de auteur om tekst en uitleg. Tijdens een Quotes-interview stap je als publiek mee in de wereld van het boek, met de auteur als gids.


In Verzwegen Verlangen brengt Jonas Roelens met medeauteurs Wannes Dupont en Elwin Hofman de geschiedenis van de homoseksualiteit in BelgiĆ« in kaart. En wat blijkt? Homoseksualiteit is een thema dat slechts met mondjesmaat publiekelijk bespreekbaar werd. In de middeleeuwen belandde je als homoseksueel in onze contreien nog op de brandstapel. En ook de eeuwen daarna werden homoseksuelen als zondig of ziek benaderd.

Dit boek gebruikt  fascinerende procesdossiers als leidraad om een verborgen geschiedenis bloot te leggen: als gidsen doorheen een vergeten wereld van badhuizen, urinoirs, achterkamers en homobars, en als de rijke getuigenissen van vurige verlangens die de samenleving lange tijd begreep als zondig of ziek. Verzwegen verlangen reconstrueert de leefwereld van 'potten' en 'pederasten' in BelgiĆ«, van de middeleeuwen tot vandaag, en bespreekt de veranderende mentaliteit rond een thema dat slechts met mondjesmaat publiekelijk bespreekbaar werd.


Bibliotheek De Krook, zaal De Blauwe Vogel