Overthebadges 300

EXPO // OVER THE BADGES

  • donderdag 28/11 13:30-22:30
  • vrijdag 29/11 13:30-22:30
  • zaterdag 30/11 13:00-20:00
Locatie
Publieksruimte Amsab
Soort evenement
Woord & Beeld
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

ism Amsab-ISG 


Tentoonstelling historische  buttons en pins 

In 1789, bij de inhuldiging van George Washington als eerste Amerikaanse president, verschenen voor het eerst knopen of buttons met een politieke boodschap op kledij. Het was het begin van een traditie die tot vandaag doorloopt. Met badges, buttons en pins geven mensen uitdrukking aan hun voorkeuren en overtuigingen. En lang niet alleen op politiek vlak: ongeveer elke sociale actie of elk cultureel evenement maakt gebruik van het medium om de eisen of ideeën kracht bij te zetten.

Badges, buttons en pins lijken vluchtig en fragiel, maar toch zijn er wereldwijd meerdere musea die mooie collecties bewaren. Amsab-ISG bezit zo’n duizendtal van deze hedendaagse miniaturen. Ze bestrijken een periode van ruim honderd jaar en sluiten aan bij het werkterrein van de instelling: arbeid, mensenrechten, vrede, milieu, internationale solidariteit en migratie. De tentoonstelling presenteert een selectie uit deze kleurrijke verzameling. 

En het gaat niet om een afgesloten collectie: nog altijd komen er buttons, badges en pins bij. Aanvullingen van onze collectie zijn dus meer dan welkom.

Praktisch: de tentoonstelling loopt van 28 november 2019 tot 28 februari 2020 op werkdagen van 9 u t.e.m. 17 u en is ook te bekijken op avond- of weekendactiviteiten van Amsab-ISG.


Kan je niet genoeg krijgen van badges? Ga dan zeker ook even langs bij de Buttonmuur van Curieus aan het Miriam Makebaplein (aan De Krook).