Nasrdindchar 2

NASRDIN DCHAR // JA!

  • vrijdag 29/11 20:45-22:35
Locatie
Theaterzaal Vooruit
Soort evenement
Podium
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

Een reis langs continenten en culturen, maar vooral ook naar volwassenheid


Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

 

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch?

 

In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.


20.45 uur: deuren

21.15 uur: start voorstelling


De pers over zijn vorige voorstelling DAD:
“‘DAD’ van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan.”
– Ron Rijghard, NRC ****
 
“Dchar spreekt in DAD recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf.”
- Esther Kleuver, De Telegraaf ****
 
“Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema's.”
– Karin Veraart, de Volkskrant ****
 
“Dad is een theatrale koorddansact, waarin Dchar knap balanceert tussen de vreugde over zijn aanstaande kind en de woede over de staat waarin het land verkeert waar hij opgroeide”
- Mike Peek, Het Parool ****