La Meglio Gioventu

LA MEGLIO GIOVENTU

  • Friday 14/12 11:00-18:30
  • Locatie
    Sphinx Cinema - zaal 2
  • Soort evenement
    Docu & film

La meglio gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot op vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.

De kleine en grote drama’s uit het leven van Mateo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatchen van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis…

La Meglio Gioventù is het fresco van een voor zichzelf opkomende generatie die geprobeerd heeft niet toe te geven aan de wereld om hem een beetje beter te kunnen verlaten.

We serveren je de volledige film, in 4 blokjes:
11u00 tot 12u30: deel 1
13u30 tot 15u00: deel 2
15u15 tot 16u45: deel 3
17u00 tot 18u30: deel 4

Wanneer je inschrijft, schrijf je je meteen in voor de hele marathon.

Hoe beter deze emotionele marathonvoorstelling doorspoelen, dan met vrienden en een Italiaanse aperitivo in de bar van Sphinx Cinema? De Gentse fijnproever en Italiëliefhebber Jan Roegiers (franzgstav) duikt in zijn kookpotten en serveert je de hele dag heerlijke antipasti. Warme en koude hapjes voor elk uur van de dag.

Marco Tullio Giordana
2017
360 minuten