Knock Down The House

KNOCK DOWN THE HOUSE

  • donderdag 28/11 22:00-00:00
Locatie
Sphinx Cinema - zaal 3
Soort evenement
Film & Podcast
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

De film volgt vier vrouwen, Alexandria Ocasio-Cortez, Cori Bush, Amy Vilela en Paula Jean Swearengin, tijdens hun campagnes voor de midterm-verkiezingen in de VS, in 2018. Hoewel de film een duidelijke politieke agenda heeft, draait de film vooral om de vraag hoe als vrouw te strijden in een (politieke) wereld die wordt gedomineerd door conservatieve mannen. Een universeel thema dus.

Ocasio-Cortez, Bush, Vilela en Swearengin komen uit verschillende delen van de Verenigde Staten, maar vertegenwoordigen dezelfde kernidealen: ze weigeren collectieve PAC-donaties (donaties afkomstig van belanghebbende lobbygroepen), komen allen uit en op voor de arbeidersklasse en strijden voor betaalbare medische zorg voor Amerikanen.

Knock Down The House toont het harde werk, de financiële tegenslagen, de moed en het progressieve beleid van vier vrouwen en hoe zij weigeren te buigen voor de gevestigde politieke orde. De film komt niet zonder succesverhaal: het lukte de 29-jarige Ocasio-Cortez vorig jaar de tussentijdse verkiezingen te winnen, waarmee ze het jongste congreslid ooit werd.

De film ontving de publieksprijs op het Sundance Film Festival.


Regie: Rachel Lears

VS

2019

87 minuten

Engels gesproken

Geen ondertiteling