Beeld Jazz

JAZZ

  • vrijdag 29/11 13:30-22:00
Locatie
Festivalparcours
Soort evenement
Reality check
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

De jeugd is lui, verpest, onverschillig, verwend? Think again!

Het begon allemaal op het vorige Festival van de Gelijkheid. Jongeren kwamen massaal van achter hun smartphone en iPads om het panel Jongeren en Engagement bij te wonen, en er hun stem te laten horen. De eerste zaadjes voor een jongerentraject binnen het Festival van de Gelijkheid waren geplant.

Samen met een groep jongeren begonnen we te brainstormen tot onze hoofden ervan barstten. Jongeren Aan Zet/Zeg - oftewel JAZZ was geboren. Wat houdt ons bezig? Waarvan liggen jongeren wakker? Veel, zo blijkt. De onderwerpen schoten ons zonder moeite te binnen en we moesten zelfs ingetoomd worden. Zo hard dat we met al onze ideeën nog een Festival zouden kunnen vullen.

Bestaat vrouwvriendelijke porno? Is de zoo wel nog van deze tijd? Krijgen vluchtelingen die naar België komen zomaar 1500 euro en een huis? Wat is de reële impact van producten? Kunnen wij de ongelijkheid in het onderwijs oplossen? … Vragen die wij, en vele andere jongeren, willen stellen op het Festival van de Gelijkheid. Vragen waar we hopelijk ook een antwoord op vinden, of op zijn minst wat meer inzicht.

‘De jeugd’ neemt 29 november met opgeheven hoofd de touwtjes in handen op Festival van de Gelijkheid. En laat andere jongeren aan het woord. Oude mopperpotten en jonge smartphoneverslaafden zullen er ongetwijfeld spontaan van uit hun luie zetel komen, jij toch ook? 

CONCREET

  1. JAZZ neemt de Dansstudio over op 29 november (Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd - De Oplossingen over ongelijkheid en onderwijs - Factcheck - Het Dilemma)
  2. JAZZ organiseert workshops op vrijdag 29 november (Maak je eigen protestbord - Yoga & Zhineng Qigong - rapworkshops ism Minus One / Rabot).
  3. JAZZ goes prikkelarm met koptelefoons en rustige muziek in het Festivalcafé, een workshop yoga en Zhineng Qihong, een stiltekamer ..
  4. JAZZ daagt je uit om in de spiegel te kijken.