Zazabertrand I Wish I Was My Own Country So I Could Be Home Anywhere 4

I WISH I WAS MY OWN COUNTRY SO I COULD BE HOME ANYWHERE

  • donderdag 28/11 17:00-20:00
  • vrijdag 29/11 17:00-20:00
Locatie
Wintertuin Vooruit
Soort evenement
Workshop
Toegankelijkheid
  • Language

ism S.M.A.K.

Tijdens de krokusvakantie trokken 15 jongeren op uitnodiging van Vluchtelingenwerk Vlaanderen langs de grenzen van Europa. Road Of Change is erop gericht om jongeren te laten kennis maken met vluchtelingen. De tieners gingen het gesprek aan met enkele vluchtelingen en formuleerden telkens drie kernwaarden die zij belangrijk vinden in het leven. Daarbij associeerden ze kleuren en vormen. Op basis van deze gedachteoefening, maakten ze een compositie voor een persoonlijke vlag. Met deze schetsen ging grafisch kunstenaar Edouard Schneider aan de slag. Hij tekende het uiteindelijke ontwerp voor de vlaggen die universele thema’s als liefde, vrede, mededogen, familie, onderwijs en thuis vertegenwoordigen. 

Afgelopen zomer kon je de vlaggen spotten op Pukkelpop, Sorry Not Sorry en Deep in the woods. 


We zijn heel blij dat je ze in aanloop naar het Festival van de Gelijkheid ook kan bewonderen in het Café van Vooruit (van 18 november tot 2 december 2019)

Wil je zelf je eigen vlag ontwerpen, dan kan dat op het Festival van de Gelijkheid.
Welkom in de Wintertuin op donderdag 28/11 en vrijdag 29/11, telkens tussen 17 en 20 uur. Tijdens die uren, zet een S.M.A.K.-vrijwilliger je graag op weg. Ga je liever alleen aan de slag? Check dan createyourownflag.be


En deze KIJKTIP willen we je ook niet onthouden.