Fair Fashion

[VOLZET] GREENWASHING IN DE MODE // FAIR FASHION TALK

  • vrijdag 29/11 21:00-22:30
Locatie
Foyer Theaterzaal Vooruit
Soort evenement
Panelgesprek
Toegankelijkheid
  • Language

ism Gent Fair Trade
www.gentfairtrade.be

Met Jasmien Wynants (expert duurzame mode), Lotte Philipsen (journalist Weekend Knack), Olga Van Genechten (Gents onderneemster) en Ella Daeleman (freelance marketeer)

Moderator: Sarah Vandoorne (Journalist)


Tijdens de Fair Fashion Talks fileren we de modesector en nemen we duurzame alternatieven onder de loep. Deze keer: Duurzame beloftes of slimme marketing? Greenwashing in de mode.

Modeketens stellen met de regelmaat van de klok nieuwe duurzame of bewuste kledinglijnen voor aan de wereld, en elke dag starten nieuwe ondernemers met duurzame winkels of eigen lijnen. In Gent alleen zijn er een twintigtal fair fashion-zaken. Toch blijft de modesector een van de meest vervuilende sectoren en is de sector bekend - zeg maar berucht - om zijn dramatische arbeidsomstandigheden.

Hoe valt dit te rijmen? Zijn het allemaal maar verkooppraatjes?  

We vragen aan 4 experten ter zake: hoe (on)duurzaam is de modesector nu eigenlijk? Wat is greenwashing en wat zijn échte groene beloften? Hoe kan je als consument te weten komen wat je wel mag geloven - en wat niet? Hoe banen retailers zich een weg tussen de verkoopspraatjes van merken die ze in huis halen? Hoe bemoedigend - of juist bemoeilijkend - zijn de duurzame beloften van merken die ze leren kennen op kledingbeurzen?

Dat en veel meer bespreken we tijdens deze Fair Fashion Talk, een samenwerking tussen Gent Fair Trade en Festival van de Gelijkheid.

Expert duurzame mode Jasmien Wynants (Flanders DC) leidt de avond in. Daarna gaat journalist Sarah Vandoorne in gesprek met haar, met collega-journalist Lotte Philipsen (Weekend Knack), Gents onderneemster Olga Van Genechten (Supergoods) en freelance marketeer Ella Daeleman (Met Hart en Stiel).