Onderwijs 2x

[VOLZET] DE OPLOSSINGEN // ONGELIJKHEID IN HET ONDERWIJS

  • vrijdag 29/11 16:00-17:30
Locatie
Dansstudio Vooruit
Soort evenement
Reality check
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

ism JAZZ

Ondernemers, sociaal-artistieke organisaties, burgers, onderzoekers, kunstenaars … zijn op heel veel sociale domeinen actief en hebben al talloze (haalbare) ideeën uitgewerkt voor grote maatschappelijke uitdagingen. Daarom verleggen we graag onze focus naar De Oplossingen, in plaats van verder te blijven discussiëren over de ernst van een maatschappelijk probleem. 

Want er beweegt heel veel, de grote maatschappelijke knopen hoeven ons niet te verlammen. Je komt hier ongetwijfeld buiten met een shot energie. En heel veel goesting om zélf iets aan te pakken, op een grootse ambitieuze of kleine manier. Maar vooral een eigen manier. 

Op vrijdag nemen de jongeren van JAZZ de Dansstudio over. Zij zoeken, samen met jou, oplossingen voor de ongelijkheid in ons onderwijs rond 5 thema's: schoolmoeheid, uitval leerkrachten, betaalbaarheid, discriminatie/racisme en taalachterstand. We zijn heel blij dat Sara Berckmans (startende leerkracht), Abdul Rehman (verkoper), Jessie Janssens (verpleegkundige) en Kess Vandermeulen (student film- en televisiestudies) hun verhaal willen delen. 

Anton Obbels is de host van deze Oplossingen. Samen met tafelbegeleiders Sien, JanneGaël en An-Sofie leidt hij deze interactieve denkoefening in goeie banen.