Schermafbeelding 2019 11 16 Om 14 55 49

[VOLZET] CHROSTIN + DANIRA BOUKHRISS TERKESSIDIS

  • zaterdag 30/11 19:30-20:30
Locatie
Balzaal Vooruit
Soort evenement
Festivalbabbel
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

met gastheer Martin Heylen


“Een beter mens worden is niet zo simpel,” liet een breed lachende Chrostin zich onlangs ontvallen. En wij wisten meteen weer waarom wij een aantal winters geleden als een blok voor haar waren gevallen. Ze lijkt door het leven te dansen, met een vrolijke gretigheid die aanstekelijk is. Enthousiast en nuchter tegelijk. Hoe ze bedachtzaam in deze wereld probeert te staan en bewust nadenkt over hoe je duurzame relaties kan aangaan met mens en planeet. Maar tegelijk beseft dat schuldgevoel - over die ene reis of die ene cheeseburger - je niet mag verlammen. “Het is oké om niet perfect te zijn, want niemand is dat. Het belangrijkste is gewoon dat je dat ook beseft, en dat je anderen niet gaat veroordelen over wat zij wel of niet doen.” Die constante evenwichtsoefening doet ze met de glimlach. Op haar instagram-account, in haar boek The ultimate survival guide to being a girl, On Love, Body Image, School, and Making It Through Life, en ongetwijfeld toekomstige winnaar van De Slimste Mens :) . Hoe ze taboes doorbreekt, zonder bewust te willen choqueren. Hoe ze bespreekbaar maakt wat moeilijk ligt en complex lijkt, maar ook mensen aan het lachen wil brengen. Hoe  ze een aanstekelijk pleidooi houdt om jezelf te durven zijn, om lief te hebben wie je wil liefhebben, om te leven zoals je wil leven. Hoe ze durft springen en haar hart volgen. Hoe ze de kunst van het relativeren met de glimlach tot in de puntjes beheerst, en tegelijk met haar tekeningen zichtbaar maakt wat voor velen een blinde vlek was. Hartjes voor Chrostin én Christina.  


We brengen haar samen met talkshow-host, presentatrice en journaliste Danira Boukhriss Terkessidis. Een vrolijke brok Vilvoordse nuchterheid die opgewekt en krachtig haar eigen weg baande. Van Het Journaal via Koppen XL tot Steracteur Sterartiest. Ze toonde TV-kijkend Vlaanderen met het smakelijke Over Eten welke weg vlees aflegt voor het op ons bord ligt, wat er nu echt in die frikandel zit, hoe je minder voedsel kan verspillen en hoe belangrijk die korte keten is. Enkele maanden geleden kreeg ze de kans om een volgende stap zetten en met een gloednieuwe eigen talkshow het felbegeerde late night blok op één over te nemen. Aan haar Vandaag-tafel verzamelde ze elke herfstige weekavond een aantal gasten, waarmee ze de dialoog aanging over de actualiteit van de dag. Ze liet zich opmerken als een perfectionist pur sang, een gedreven gastvrouw die verantwoordelijkheid draagt voor de beslissingen die ze samen met haar Vandaag-redactie neemt. Met zichzelf als meest kritische publiek. Over anderen oordeelt ze niet, veeleer probeert ze te begrijpen waarom iemand doet wat ie doet. En dat respect voor wie anders denkt, begint bij een oprechte luisterhouding. Als gastvrouw bij Vandaag, en in het leven buiten de spotlights. Het maakt dat ze ook moeilijke thema’s bespreekbaar kan maken, doordat ze open eerlijke vragen stelt en niet bang is van een luchtige knipoog. 


Een Festivalbabbel met twee vrolijke competitiebeesten over hoe je moeilijke thema’s met een knipoog bespreekbaar kan maken. Over anderen laten shinen. Over jong debuteren, en iedereen die op je vingers kijkt of je het wel goed doet. Over jezelf als grootste uitdager zien, en durven relativeren. Over dankbaarheid en trots. Over de waardering van een publiek, en de demonen van onzekerheid.