Img 1677

BOOK TO BE - OPEN WORKSHOP

  • Friday 14/12 15:00-18:00
  • Locatie
    Vergaderzaal Amsab
  • Soort evenement
    Workshop

ism Tilburg Cowboys

Book To Be is een Tilburgse uitgeverij van boeken die niet geschreven zijn. Een uitgeverij van verhalen waar niet snel naar wordt gevraagd, maar die het wel verdienen om gedeeld of verteld te worden.

Schrijf de ‘flaptekst’ van je eigen boek, kies de titel van je eigen verhaal, en plak er een beeld op. Dat is het uitgangspunt van de workshop Book to Be, van Tilburg Cowboys.

Het resultaat is een collectie blanco boeken met een titel, een omslag en een flaptekst, maar van binnen volledig blanco. De boeken zijn niet geschreven, de achterflaptekst is alleen de uitnodiging om naar elkaars verhaal te vragen en zorgt voor nieuwe en vooral diepere verbindingen tussen mensen.

De collectie Book to Be zet de verhalen van zowel bekende Nederlanders (vb de burgemeester van Tilburg) in een zelfde rijtje zet als mensen wiens verhaal niet automatisch een podium krijgt (mensen met een taalachterstand, gevangenen, vluchtelingen, ouderen ...). De ambitie is om een zeer brede collectie van Book To Be’s aan te leggen die de Tilburgers op een nieuwe manier verbindt. Wie is de ander? Wat is zijn verhaal? Onverwachte verhalen, dappere verhalen, verdrietige verhalen, grappige verhalen… Wanneer je iemands verhaal kent, krijg je begrip en respect voor de ander. Pas dan kan een volwaardige samenleving ontstaan waarin iedereen zich thuis voelt.

Speciaal voor het Festival van de Gelijkheid komt Book to Be nu ook naar Gent. Ze organiseren niet alleen een workshop bij de bewoners van een Gents bejaardentehuis, waarvan de eerste boeken voorgesteld worden op het Festival ... Maar ook een open workshop! En daar kan jij aan deelnemen.

Welk verhaal wil jij schrijven? Schrijf je eigen Book to Be in deze workshop. Een vluchtverhaal, een passage uit je jeugd of juist een toekomstdroom; met een Book To Be geef je anderen de aanleiding om ernaar te vragen. Maar het kan uiteraard ook jouw persoonlijke kookboek met familierecepten zijn, een sprookje of een verzameling sterke verhalen.