Foto Marjan Meganck C Stephan Vanfleteren

BOEKENCLUB MARJAN MEGANCK

  • Thursday 13/12 16:30-17:30
  • Locatie
    Tussenloge Vooruit
  • Soort evenement
    Woord

Marjan Meganck - Het is een ander jaar

Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief in de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf! In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete schrijver in gesprek te gaan, over zijn of haar boek.

Voor onze Boekenclubs selecteerden we dit jaar opnieuw enkele toppertjes waaronder Marjan Meganck, schrijver van Het is een ander jaar.

Wanneer Marjan Meganck, de vrouw van Wouter Deprez en mama van twee jongens, op de eerste dag van de lente van 2016 hoort dat ze borstkanker heeft, treft het haar hoe haar omgeving vecht met angst en machteloosheid. Ze besluit hun brieven te schrijven om deze ontstellende diagnose draaglijker te maken. 

Het is een ander jaar vertelt aan de hand van brieven, dagboekfragmenten en foto's hoe Marjan de vier seizoenen na die eerste lentedag beleeft.

"Naar mezelf verwijzen in termen van ziek of borstkanker klinkt ongeloofwaardig. Ik gebruik liever een vage term als "deze toestand", waarbij ik dan een armbeweging maak die mijn leven moet tonen. Dat leven nu is ook in één armzwaai te omvatten. Ofwel speelt het zich af in de huiskamer, waar ik het grootste deel van mijn dag in bed doorbreng. Ofwel bevind ik me in een ziekenhuiskamer, ook gelimiteerd in ruimte. Als het meezit, trek ik naar onze tuin, veruit de beste plek."

Het gesprek tussen lezers en schrijver duurt een uur en wordt in goede banen geleid door de immer charmante en spitante boekenlover Barbara Rottiers. Vol flair praat ze met Marjan over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

En oh ja, er is koffie en er zijn koekjes. Zo wordt het vooral een heel gezellige babbel … en een unieke kans om aan tafel te schuiven bij je favoriete schrijver.

Reserveer gauw je plekje, plaatsen zijn gegeerd en beperkt …

Wie een plekje heeft in onze Boekenclub, kan dit najaar het gekozen boek aan een voordeelprijs (10% korting) het boek kopen bij het Paard Van Troje (Kouter 113, Gent)

© Foto: Stephan Vanfleteren