Lieve Joris

[VOLZET] BOEKENCLUB LIEVE JORIS

  • Friday 14/12 18:00-19:00
  • Locatie
    Tussenloge Vooruit
  • Soort evenement
    Woord

Lieve Joris - Terug naar Neerpelt

Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief in de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf! In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete schrijver in gesprek te gaan, over zijn of haar boek.

Voor onze Boekenclubs selecteerden we dit jaar opnieuw enkele toppertjes waaronder Lieve Joris, schrijver van Terug naar Neerpelt.

Lieve Joris keert terug naar haar ouderlijk huis aan het kanaal in Neerpelt. Daar groeide Lieve op als middelste kind in een woelig gezin van negen. Eerst is grootmoeder haar lichtend voorbeeld, later is Fonny, haar artistiek begaafde oudste broer, Lieves baken. Hij schetst Lieve een beeld van de vrijheid en wijst haar de weg uit het dorp – al vindt hij de uitweg zelf niet en ontspoort hij gaandeweg. De teloorgang van Fonny drijft een wig tussen haar vader, voor wie Fonny de ‘verloren zoon’ is, en de andere kinderen. Fonny drijft hen uit elkaar, maar is tegelijk de bindende kracht van het gezin.

Het gesprek tussen lezers en schrijver duurt een uur en wordt in goede banen geleid door de immer charmante en spitante boekenlover Nele Reymen. Vol flair praat ze met Lieve over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

En oh ja, er is koffie en er zijn koekjes. Zo wordt het vooral een heel gezellige babbel … en een unieke kans om aan tafel te schuiven bij je favoriete schrijver.

Reserveer gauw je plekje, plaatsen zijn gegeerd en beperkt …

Wie een plekje heeft in onze Boekenclub, kan dit najaar het gekozen boek aan een voordeelprijs (10% korting) het boek kopen bij het Paard Van Troje (Kouter 113, Gent)