Jeroen Janssen Jpg

BOEKENCLUB JEROEN JANSSEN

  • Thursday 13/12 15:00-16:00
  • Locatie
    Tussenloge Vooruit
  • Soort evenement
    Woord

Jeroen Janssen - Er wonen nog mensen

Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief in de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf! In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete schrijver in gesprek te gaan, over zijn of haar boek.

Voor onze Boekenclubs selecteerden we dit jaar opnieuw enkele toppertjes waaronder Jeroen Janssen, schrijver en tekenaar van Er wonen nog mensen.

Jeroen tekent al jaren journalistieke reportages, o.a. over Rwanda en Ecuador. In zijn nieuwste boek keert hij terug naar Doel, waarin hij als dorpstekenaar het verhaal vertelt van de laatste inwoners van dit dorp in verval. Quasi wekelijks trok hij met zijn schetsboeken en notitieboekjes naar Doel.

"Een grafisch journalist kijkt anders dan een schrijvend journalist, een grafisch journalist maakt praatjes bij plaatsjes, terwijl een schrijvend journalist de plaatsjes we eens durft te vergeten. Zo maakt Jeroen plaatsjes bij de praatjes van mensen die halsstarrig in het gedoemde polderdorp blijven, van mensen der komen wonen omdat ze graag alleen zij of omdat ze wat kleur en avontuur in hun bestaan willen, van mensen die na vele jaren lijdzaam verzet noodgedwongen toch vertrekken), zoals Dirk Draulans zo mooi in de inleiding verwoordt.

Het gesprek tussen lezers en schrijver duurt een uur en wordt in goede banen geleid door de immer charmante en spitante boekenlover Barbara Rottiers. Vol flair praat ze met Jeroen over zijn boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

En oh ja, er is koffie en er zijn koekjes. Zo wordt het vooral een heel gezellige babbel … en een unieke kans om aan tafel te schuiven bij je favoriete schrijver.

Reserveer gauw je plekje, plaatsen zijn gegeerd en beperkt …

Wie een plekje heeft in onze Boekenclub, kan dit najaar het gekozen boek aan een voordeelprijs (10% korting) het boek kopen bij het Paard Van Troje (Kouter 113, Gent)