Eva Cardon Kevin Faingnaert

BOEKENCLUB EPHAMERON

  • Friday 14/12 21:00-22:00
  • Locatie
    Tussenloge Vooruit
  • Soort evenement
    Woord

Ephameron - Wij twee samen

Wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief in de sofa. Met mensen die je helemaal niet kent. Of met de schrijver zelf! In onze boekenclub geven we telkens 10 mensen de kans om met hun favoriete schrijver in gesprek te gaan, over zijn of haar boek.

Voor onze Boekenclubs selecteerden we dit jaar opnieuw enkele toppertjes waaronder Eva Cardon, schrijver en illustrator van het beeldverhaal Wij twee samen.

In ‘Wij twee samen’ brengt de Antwerpse illustrator Ephameron (Eva Cardon) een ontroerend autobiografisch beeldverhaal over haar vader die aan semantische dementie lijdt en over de impact van de ziekte op de familie.

Ephameron beschrijft de ziekte vanuit verschillende standpunten waarbij ze gebruik maakt van wisselende lettertypes. Een voice-over – die bestaat uit korte zinnetjes zonder hoofdletters of leestekens – vormt een poëtische draad doorheen het boek, die de lezer begeleid bij het opnemen van de beelden. Dagboeknotities van haar vader, neergepend in een aandoenlijk handschrift, gunnen de lezer een blik in het verwarde hoofd. Tot slot illustreert een derde lettertype hoe de spraak aan betekenis verliest en er enkel klanken overblijven.

Het gesprek tussen lezers en schrijver duurt een uur en wordt in goede banen geleid door de immer charmante en spitante boekenlover Nele Reymen. Vol flair praat ze met Eva over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

En oh ja, er is koffie en er zijn koekjes. Zo wordt het vooral een heel gezellige babbel … en een unieke kans om aan tafel te schuiven bij je favoriete schrijver.

Reserveer gauw je plekje, plaatsen zijn gegeerd en beperkt …

Wie een plekje heeft in onze Boekenclub, kan dit najaar het gekozen boek aan een voordeelprijs (10% korting) het boek kopen bij het Paard Van Troje (Kouter 113, Gent).

© Foto: Kevin Faingnaert