Bart Moeyaert Van Susanne Kronholm Lr

[VOLZET] BART MOEYAERT LEEST

  • zaterdag 30/11 21:00-22:30
Locatie
Foyer Theaterzaal Vooruit
Soort evenement
Woord & Beeld
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

Het was meer dan tien jaar wachten op de nieuwe dichtbundel van Bart Moeyaert. Maar dit najaar verschijnt hij dan eindelijk. Helium

In Helium probeert Bart de tijd in taal te vangen. Loslaten en afscheid nemen zijn de thema’s, maar afscheid betekent ook opnieuw beginnen. En er is de liefde die de lucht doet opklaren.

Bart leest voor uit zijn nieuwe bundel uiteraard, hij is gezegend met de mooiste stem van de Lage Landen. Daarna gaat gastvrouw Jelle Van Riet graag in gesprek met hem over de kracht van literatuur. Over wat taal voor een individu en gedeelde taal voor een gemeenschap kan betekenen. Over de barrières die taal kan opwerpen. Over hoe een boek, een zin, een woord je leven kan veranderen. Kan porren tussen de zenuwbanen en aan de ribben blijven plakken. Over hoe hij de literaire soundtrack van een hele (misschien zelfs meer dan één) generatie jongeren schreef. Over de zin en onzin van een debat over de taalvaardigheid van de jeugd. Over nieuwe woorden en oude verhalen. Eens anderhalf uur doorbomen, over lezen en de liefde voor lezen. 


Beeld © Susanne Kronholm