Schermafbeelding 2018 12 14 Om 10 50 29

BAKKERIJ MASLOW

  • Saturday 15/12 11:00-14:00
  • Locatie
    Vrijdagmarkt Gent
  • Soort evenement
    Geven en ruilen

Een boek ruilen voor een brood of andersom?
Bij Bakkerij Maslow kan het. Ruil waar je het meest behoefte aan hebt.

De welvaartsjaren van de 20e eeuw liggen achter ons. Vanzelfsprekende verworvenheden in ons land staan op scherp. Steeds meer mensen leven onder de armoedegrens. Studeren is geen recht maar een belegging in jezelf. De piramide van Maslow, die de menselijke behoefte ordent in prioriteit staat regelmatig op z’n kop. Zelfontplooing, cultuur en kunst is toegankelijk voor velen, zonder dat basisbehoeftes als wonen en eten goed verankerd zijn in de samenleving. Er is meer gratis cultuur dan gratis eten. Daarnaast is de door de digitalisering een de-materalisatie in gang gezet. Cd’s, dvd’s, boeken, de inhoud is waardevol, maar het bezit ervan juist een last. De waarde van tweedehands boeken was nog nooit zo laag.

Daarom biedt Bakkerij Maslow u de optie aan om te ruilen: Boeken voor Brood, of Brood voor Boeken. Voedsel of Kennis, waar heeft u nu de meeste behoefte aan?

Iedere ruiler wordt gefotografeerd met op zijn linkerhand het boek en rechterhand het brood. Aan de kijker om het oordeel te vellen. Is dit een hongerige kunstenaar die zijn kunstboeken verruild tegen een volkoren brood? Of juist een goedkope manier om een prachtig boek te verwerven?

Ruilen bij Bakkerij Maslow gaat op basis van flexibele marktwaarde en zachte onderhandeling, en altijd met een hoge gunfactor. Een doktersromannetje kan geruild worden voor een krentenbol, maar voor een grof volkoren krijg je een toch al snel het nieuwste boek van Martijn Neggers. Op goudschaaltjes wordt gewogen of de balans in uw voordeel uitslaat.


ism Tilburg Cowboys


Tilburg Cowboys is een kunstenaarscollectief dat bekend staat om hun sociale, innovatieve aanpak. De Cowboys staan midden in de samenleving en observeren hun omgeving van binnen uit. Zij zoeken de interactie op en maken toeschouwers deelgenoot van hun projecten. Hiermee brengen zij verwondering teweeg en zorgen ze voor interactie, gesprek en begrip; kunst wordt door hen gebruikt als bindmiddel in de maatschappij. Tilburg Cowboys kent u wellicht van projecten als de legendarische Kermisprijzen Ruilkraam, Straatfiets, Book To Be of Human Rights Tattoo. Zo niet, kijk dan eens op de website www.tilburgcowboys.nl