Amazonia

AMAZONIA (6+)

  • zaterdag 30/11 13:00-14:30
Locatie
Sphinx Cinema - zaal 2
Soort evenement
Familie
Toegankelijkheid
  • Wheelchair
  • Language

Als een klein transportvliegtuig boven het Amazonewoud in een storm verzeilt en crasht, komt een jong en tam kapucijnaapje voor het eerst in zijn natuurlijke habitat terecht. Dit is een film zonder acteurs en dialogen maar, met een zeer innemend hoofdpersonage dat je als kijker bij de hand neemt en meesleept in zijn avontuurlijke verhaal. Je wordt visueel verwend met indrukwekkende beelden van het reusachtige amazonewoud en zijn inwoners. 

Kinderen die naar de film kijken, zullen zichzelf herkennen in de manier waarop het aapje alles met grote verwonderde ogen ontdekt. Of in de manier waarop het alles proefondervindelijk aftast (de zoektocht naar eten, zichzelf uit een kolkende rivier redden, of naïefweg een gifslang van dichtbij bekijken). Het vertelperspectief maakt deze film in documentaire stijl toch zeer toegankelijk en met momenten zelfs spannend.

Het is wonderlijk hoe Thierry Ragobert (De witte planeet) zijn protagonist zo goed heeft weten te regisseren. Negen maanden lang werden de dieren afgericht, vervolgens werd er twee volle jaren gedraaid in het Amazonewoud. Het filmverhaal is dus vrij strak geënsceneerd. Het resultaat is verbluffend! 


Regie: Thierry Ragobert

Brazilië/Frankrijk

2013

83 minuten

Zonder dialogen