Wensouderschap

ONVERVULD OUDERSCHAP

  • vrijdag 29/11 16:00-17:30
Locatie
Publieksruimte Amsab
Soort evenement
Panelgesprek
Toegankelijkheid
  • Language

ism VIVA-SVV en Kinderwens ExpertiseNetwerk


Vlaanderen speelt een pioniersrol op medisch-technologisch gebied wanneer het gaat om fertiliteitsproblemen, maar de emotionele en psychosociale ondersteuning zouden op eenzelfde kwaliteitsniveau moeten komen. Vrouwenvereniging VIVA-SVV werkte in samenwerking met Kinderwens ExpertiseNetwerk een campagne uit waarbij de focus ligt op de belangrijke rol die de omgeving kan spelen voor mensen die te kampen krijgen met ongewilde kinderloosheid in de brede zin van het woord.

Staan we voldoende stil bij de impact van een onvervulde kinderwens? Is er voldoende begrip op het werk voor wie in een fertiliteitstraject stapt? Of hoe vertel je zelf dat je zwanger bent terwijl je weet dat iemand een onvervulde kinderwens heeft? Hoe kunnen vruchtbaarheidscentra samenwerken met de eerstelijnszorg, waaronder de Vlaamse kinderwenshuizen? Hoe zit het met de nood om niet medisch te reflecteren over een kinderwens?

In het panelgesprek laat VIVA-SVV ervaringsdeskundigen aan het woord. Zij vertellen over hun situatie en hoe ze omgingen met de reacties uit hun omgeving.

VIVA-SVV gaat in gesprek met Shanti Van Genechten (Kinderwens ExpertiseNetwerk), Ellen Piron (erkend kinderwensconsulente), Paulien Vanbrabant (fertiliteitsconsulente verbonden aan UZ Gent), ervaringsdeskundigen Els, Sofie, Andreas en Jan. Karin Jiroflée (voorzitter VIVA-SVV) modereert.