WIE?
Het Festival van de Gelijkheid is een organisatie van Curieus, een progressieve culturele inspiratiefabriek die maatschappelijk geëngageerd durft te zijn. 

We willen mensen roeren en ontroeren, om een dijk te werpen tegen onverschilligheid en met een open geest hokjes overboord te gooien. Curieus staat met haar voeten stevig in een waanzinnig interessant veranderende samenleving, maar heeft steeds haar ogen open om op die voortdurende veranderingen in te spelen en die te plooien naar haar ideaal wereldbeeld: een samenleving voor ogen waarin iedereen gelijk aan de start komt, mensen solidair zijn met elkaar, zorgen en begrip hebben voor wie het moeilijk heeft en waar duurzaamheid een belangrijkere economische waarde is dan harde cash.

Heb je een vraag over het Festival? festival@curieus.be


WANNEER? 
Het zevende Festival van de Gelijkheid vindt plaats van donderdagmiddag 28 november tot en met zaterdagnacht 30 november 2019, met een openingsavond op woensdag 27 november.


WAAR? 
GENT. De uitvalsbasis van het Festival is het Kunstencentrum Vooruit (Sint Pietersnieuwstraat 23). Je kan dit jaar ook terecht in Sphinx Cinema (Sint-Michielshelling 3), Amsab-ISG (Bagattenstraat 174), Triodos Bank (Steendam 8), Zaal Miry (KASK Conservatorium - Biezekapelstraat 9), De Krook (Miriam Makebaplein 1). En je spot onze vensterpoëzie in de openbare ruimte. 

Kijk goed na, wanneer je inschrijft voor een progammablokje, waar jouw gekozen event plaatsvindt.

PROGRAMMA & UPDATES
Vanaf 26 september 2019 vind je hier het (zo goed als) volledige programma. Hou ook onze facebookpagina goed in de gaten. Vanaf oktober vind je ook het Festivalmagazine in alle culturele hotspots.


TICKETS & INSCHRIJVINGEN
Alle panelgesprekken, Festivalbabbels, documentaires, inspiratiesessies … op het Festival van de Gelijkheid zijn gratis. Maar vergeet niet in te schrijven. De plaatsen zijn gegeerd en beperkt. Kies ook bewust de programmablokjes waarvoor je inschrijft. Bij een samenleessessies of boekenclubs bijvoorbeeld zijn er maximum 12 plekjes, het zou fijn zijn dat je enkel inschrijft als je zeker bent dat je erbij wil en kan zijn.


STEUN HET FESTIVAL
Je kan het Festival steunen door een Steunticket te kopen, via deze link.

Een steunticket kost 12 euroJe helpt het Festival er ongelofelijk mee vooruit. Bovendien kan je het ticket inwisselen voor een gratis drankje in ons Festivalcafé.


TOEGANKELIJKHEID 
Alle zalen van het Festival zijn rolstoeltoegankelijk, behalve de Wintertuin in Vooruit. Heb je extra begeleiding, ondersteuning of een doventolk nodig? Contacteer ons gerust.


PERS
Meer info over het Festival van de Gelijkheid? Interviewaanvragen? Perstoegang? Contacteer ons.
Hier vind je alvast het algemene persbericht en persbeelden. 

 

HOE GERAAK IK AAN VOORUIT?

Met de fiets
Onder het terras van Vooruit vind je een gratis fietsenparking. 

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Gent-Sint- Pieters neem je tramlijn 1 richting centrum. Stap af aan de Savaanstraat. Wandel even terug via de Nederkouter, en sla de Bagattenstraat in. Je ziet het prachtige gebouw van Vooruit al verschijnen op het einde van de straat. 

Vanaf station Gent-Dampoort neem je bus 70 / 71 / 72 / 73 / 76 / 78 richting centrum. Stap af aan Zuid. Wandel via de Lammerstraat naar Vooruit.

Carpoolen
Zoek je een goedhartige Festivalchauffeur? Of wil je zelf andere autoloze Festivalgangers gelukkig maken met een lift? Lanceer je warme oproep dan op de Facebookpagina van het Festival of via Carpool.be. 

Parking
In de buurt vind je een betaalparking onder het Zuid en het Sint-Pietersplein. Beiden zijn 24/24 open.