WIE?
Het Festival van de Gelijkheid is een organisatie van Curieus, een maatschappelijk geëngageerde vereniging die streeft naar een solidaire en inclusieve samenleving. We geloven sterk in cultuur, in haar meest diverse en verrassende vorm, als vitaal bindmiddel. 

Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs, lokale helden die dag in dag uit Curieus uitdragen in hun wijk, straat en eigen biotoop. We willen deze lokale helden ondersteunen en inspireren met geëngageerde projecten: Een portie brainfood die onze cruciale waarden op de agenda zet: gelijkheid, duurzaamheid en solidariteit.

Heb je een vraag over het Festival die hieronder niet beantwoord wordt? festival@curieus.be

WANNEER?
Het alternatieve programma ‘Corona & (on)gelijkheid’ vindt plaats vanaf 5 december in de publieke ruimte en vanaf 9 december online. Check het volledige programma hier

PROGRAMMA & UPDATES
Voor het eerst in 8 jaar wordt het een winter zonder Festival van de Gelijkheid. Dat doet pijn.

Ons Festival drijft op intimiteit en onverwachte ontmoetingen. En dat kan nu niet.

Maar Curieus zou Curieus niet zijn, als we stil zouden blijven. Want deze mondiale gezondheidscrisis - en de aanpak ervan - legde meer dan ooit (on)gelijkheid in onze samenleving bloot. En dus werken we maar wat graag enkele alternatieven uit, om de dialoog aan te gaan met het publiek onder de noemer ‘Corona & (on)gelijkheid’. 

Van een vensterverhaal tot podcasts, van gestreamde sofababbels tot de online uitreiking van de Prijs van de Gelijkheid. 

STEUNTICKET
Steunde je het festival en met de aankoop van een authentieke gezeefdrukte I'll be bag-totebag? Je kan deze afhalen in het takeaway café van Sphinx Cinema maandag t.e.m. donderdag van 12u tot 17u en op zaterdag van 12u tot 18u, en neem een straffe koffie, een heerlijke warme chocomelk of dagverse soep mee.  

HELP FOTO’S 

Ons Festival wordt elk jaar mooi in beeld gebracht door enkele fantastische fotografen. Ze doorkruisen alle locaties om sprekers, sfeer, publiek ... in beeld te brengen. Doorheen het festival kan je onze Festivalfotografen dus tegen het lijf lopen. Spot je jezelf achteraf op één van onze gepubliceerde Festivalfoto’s en je wil dit liever niet? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar festival@curieus.be. Jouw persoonsgegevens zijn belangrijk voor ons.