WIE?
Het Festival van de Gelijkheid is een organisatie van Curieus, een maatschappelijk geëngageerde vereniging die streeft naar een solidaire en inclusieve samenleving. We geloven sterk in cultuur, in haar meest diverse en verrassende vorm, als vitaal bindmiddel. 

Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs, lokale helden die dag in dag uit Curieus uitdragen in hun wijk, straat en eigen biotoop. We willen deze lokale helden ondersteunen en inspireren met geëngageerde projecten: Een portie brainfood die onze cruciale waarden op de agenda zet: gelijkheid, duurzaamheid en solidariteit.

Heb je een vraag over het Festival die hieronder niet beantwoord wordt? festival@curieus.be


WANNEER? 
Het 7e Festival van de Gelijkheid vindt plaats van donderdagmiddag 28 november tot en met zaterdagnacht 30 november 2019, met een openingsavond op woensdag 27 november.


WAAR? 
GENT. De uitvalsbasis van het Festival is het Kunstencentrum Vooruit (Sint Pietersnieuwstraat 23). Je kan dit jaar ook terecht in Sphinx Cinema (Sint-Michielshelling 3), Amsab-ISG (Bagattenstraat 174), Triodos Bank (Steendam 8), Zaal Miry (KASK Conservatorium - Biezekapelstraat 9), Bibliotheek De Krook (Miriam Makebaplein 1) en Bar Mitte (Minnemeers 10). En je spot onze vensterpoëzie, overal in de stad. 


PROGRAMMA & UPDATES
Vanaf 26 september 2019 vind je hier het (zo goed als) volledige programma. Hou ook onze facebookpagina goed in de gaten. Vanaf oktober vind je ook het Festivalmagazine (dat kan je hier doorbladeren) in alle culturele hotspots.


STEUN HET FESTIVAL
Je kan het Festival steunen door een Steunticket te kopen, via deze link. Een steunticket kost 12 euro. Je helpt het Festival er ongelofelijk mee vooruit. Bovendien kan je het ticket inwisselen voor een gratis drankje in ons Festivalcafé.


TICKETS
& INSCHRIJVINGEN
Alle panelgesprekken, Festivalbabbels, documentaires, inspiratiesessies … op het Festival van de Gelijkheid zijn gratis. Maar vergeet niet in te schrijven. De plaatsen zijn gegeerd en beperkt. Kies ook bewust de programmablokjes waarvoor je inschrijft. Bij een samenleessessie of boekenclub bijvoorbeeld zijn er maximum 12 plekjes, het zou fijn zijn dat je enkel inschrijft als je zeker bent dat je erbij wil en kan zijn. Wil je met een groep inschrijven? Stuur dan een mail naar festival@curieus.be 

Deze programma-onderdelen zijn wél betalend:

 • De theatervoorstellingen en performances 

  • Aangenaam ik ben Ish // Ish Ait Hamou

  • Waar we ook zijn // Laura Van Dolron

  • Multitud // Tamara Cubas

  • JA // Nasrdin Dchar

  • Be Careful // Mallika Taneja

  • Zero for Conduct // Haider Al Timimi & Fabuleus

 • Gesprek met Elif Shafak op vrijdag 29 november

 • Alle workshops, behalve de doorlopende workshops in de Wintertuin

 • De inspiratiedag UBUNTU ism Kask en Vormingplus Gent-Eeklo in Zaal Miry, op donderdag 28 november

 • ‘ZIn op Zaterdag’ met Ignaas Devisch, op zaterdag 30 november


TOEGANKELIJKHEID

Alle zalen van het Festival zijn rolstoeltoegankelijk, behalve de Wintertuin en Antiekzolder in Vooruit. Heb je extra begeleiding, ondersteuning of een doventolk nodig? Contacteer ons gerust.

Bij elk Festivalblokje vind je taalicoontjes van © Huis van het Nederlands Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Deze tonen hoe goed je het Nederlands moet beheersen, om dit onderdeel goed te kunnen meevolgen. Over het algemeen zijn de workshops, dansvoorstellingen, geef- en ruilinitiatieven taaltoegankelijker dan de panelgesprekken. Legende van de icoontjes: http://www.nederlandsoefenen.be/brussel/taaliconen


MONEY MONEY MONEY
Alle betalingen ter plekke - in ons Festivalcafé, Empty Book Shop, Festivalwinkel en boekenstand - kan je cashless doen. Liefst zelfs. 


PERS 
Meer info over het Festival van de Gelijkheid? Check onze persmap met persmededeling en persbeelden. Interviewaanvragen? Perstoegang? Contacteer ons


HELP FOTO’S 
Ons Festival wordt elk jaar mooi in beeld gebracht door enkele fantastische fotografen. Ze doorkruisen alle locaties om sprekers, sfeer, publiek ... in beeld te brengen. Doorheen het festival kan je onze Festivalfotografen dus tegen het lijf lopen. Spot je jezelf achteraf op één van onze gepubliceerde Festivalfoto’s en je wil dit liever niet? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar festival@curieus.be. Jouw persoonsgegevens zijn belangrijk voor ons.


HOE GERAAK IK AAN VOORUIT?
Tram: vanaf station Gent Sint-Pieters neem je tramlijn 1 richting centrum. Stap af aan de Savaanstraat. Wandel even terug via de Nederkout, en sla de Bagattenstaat in. Je ziet het prachtige gebouw van Vooruit al verschijnen op het einde van de straat.
Bus: vanaf station Gent-Dampoort neem je bus 70/71/72/73/76/78 richting centrum. Stap af aan Zuid. Wandel via de Lammerstraat naar Vooruit.

Carpoolen
Zoek je een goedhartige Festivalchauffeur? Of wil je zelf andere autoloze Festivalgangers gelukkig maken met een lift? Lanceer je warme oproep dan op de Facebookpagina van het Festival of via Carpool.be. 

Parking
Onder het terras van Vooruit vind je een ruime fietsenparking. Voor auto's vind je in de buurt een betaalparking onder het Zuid en het Sint-Pietersplein. Beiden zijn 24/24 open.