WIE?
Het Festival van de Gelijkheid is een organisatie van Curieus.
Heb je een vraag over het Festival? festival@curieus.be


WANNEER? 
Het zesde Festival van de Gelijkheid vindt plaats van donderdag 13 december tot en met zaterdag 15 december 2018. Op woensdagavond 12 december organiseren we een openingsdebat en een theateroptreden (van The Palestinian Circus School!).


WAAR? 
De uitvalsbasis van het Festival is het Kunstencentrum Vooruit (Sint Pietersnieuwstraat 23 in Gent). Je kan dit jaar ook terecht in Sphinx Cinema, Amsab-ISG, Triodos Bank, Ufo, De Krook, Paard van Troje en de Handelsbeurs. In de tuin van Museum Dr. Guislain kan je de installatie Misconnected bezoeken.

Kijk goed na, wanneer je inschrijft voor een progammablokje, waar jouw gekozen event plaatsvindt.

PROGRAMMA & UPDATES
Hier vind je het (zo goed als) volledige programma. Maar hou deze website en onze facebookpagina goed in de gaten. We blijven het programma aanvullen met nieuwe namen en activiteiten en ander nieuws heet van de naald. Vanaf oktober vind je ook het uitgebreide Festivalmagazine in alle culturele hotspots.


TICKETS & INSCHRIJVINGEN
Alle panelgesprekken, Festivalbabbels, boekenclubs, documentaires, workshops … op het Festival van de Gelijkheid zijn gratis. Maar vergeet niet in te schrijven. De plaatsen zijn gegeerd en beperkt. Kies ook bewust de programmablokjes waarvoor je inschrijft. Bij een Boekenclub bijvoorbeeld zijn er maximum 10 plekjes, het zou fijn zijn dat je enkel inschrijft als je zeker bent dat je erbij wil en kan zijn.

Enkel de theater- en muziekvoorstellingen zijn betalend. Tickets daarvoor kan je kopen via Vooruit (Palestinian Circus School, Frank Vander linden, Ontroerend Goed, Closing Night Poetry Slam) of de Handelsbeurs (Pieter Embrechts).


STEUN HET FESTIVAL
Je kan het Festival steunen door een Steunticket te kopen, via deze link.

Een steunticket kost 12 euroJe helpt het Festival er ongelofelijk mee vooruit. Bovendien kan je het ticket inwisselen voor een gratis drankje in ons Festivalcafé en maak je kans op een Fairphone.


TOEGANKELIJKHEID 
Alle zalen van het Festival zijn rolstoeltoegankelijk, behalve de Wintertuin in Vooruit. Heb je extra begeleiding of ondersteuning nodig? Contacteer ons gerust.


HOE GERAAK IK AAN VOORUIT?

Met de fiets
Onder het terras van Vooruit vind je een gratis fietsenparking. 

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Gent-Sint- Pieters neem je tramlijn 1 richting centrum. Stap af aan de Savaanstraat. Wandel even terug via de Nederkouter, en sla de Bagattenstraat in. Je ziet het prachtige gebouw van Vooruit al verschijnen op het einde van de straat. 

Vanaf station Gent-Dampoort neem je bus 70 / 71 / 72 / 73 / 76 / 78 richting centrum. Stap af aan Zuid. Wandel via de Lammerstraat naar Vooruit.

Carpoolen
Zoek je een goedhartige Festivalchauffeur? Of wil je zelf andere autoloze Festivalgangers gelukkig maken met een lift? Lanceer je warme oproep dan op de Facebookpagina van het Festival of via Carpool.be. 

Parking
In de buurt vind je een betaalparking onder het Zuid en het Sint-Pietersplein. Beiden zijn 24/24 open.