WIE?

Het Festival van de Gelijkheid is een organisatie van Curieus, een maatschappelijk geëngageerde vereniging die streeft naar een solidaire en inclusieve samenleving. We geloven sterk in cultuur, in haar meest diverse en verrassende vorm, als vitaal bindmiddel. 

Curieus is een netwerk vol enthousiaste vrijwilligers en ambassadeurs, lokale helden die dag in dag uit Curieus uitdragen in hun wijk, straat en eigen biotoop. We willen deze lokale helden ondersteunen en inspireren met geëngageerde projecten: Een portie brainfood die onze cruciale waarden op de agenda zet: gelijkheid, duurzaamheid en solidariteit.

Heb je een vraag over het Festival die hieronder niet beantwoord wordt? festival@curieus.be

 

PROGRAMMA & UPDATES

Voor het eerst in 8 jaar wordt het een winter zonder Festival van de Gelijkheid. Dat doet pijn.

Ons Festival drijft op intimiteit en onverwachte ontmoetingen. En dat kan nu niet.

Maar Curieus zou Curieus niet zijn, als we stil zouden blijven. Want deze mondiale gezondheidscrisis - en de aanpak ervan - legde meer dan ooit (on)gelijkheid in onze samenleving bloot. En dus werken we maar wat graag enkele alternatieven uit, om de dialoog aan te gaan met het publiek onder de noemer ‘Corona & (on)gelijkheid’. 

Van een vensterverhaal tot podcasts, van gestreamde sofababbels tot een filmavond op veilige afstand, van een tattoo-project tot een interactieve dilemma-muur.

 

STEUNTICKET

Steun je graag het festival en wil je een tastbaar aandenken? Bestel dan gauw je authentiek gezeefdrukte I'll be bag-totebag. Je kan deze afhalen in koffiebar Franz Gustav of het café van Sphinx Cinema. En blijf er ook een koffietje drinken, ze verdienen onze steun. En jij verdient altijd een koffietje :)

Door de  verstrengde coronamaatregelen moeten Franz Gustav en het Sphinxcafé opnieuw een maand hun deuren sluiten. Vanaf 19 november kan je er opnieuw terecht om je totebag af te halen.  

 

WANNEER? 

Het alternatieve programma ‘Corona & (on)gelijkheid’ vindt plaats deze winter, zowel online als in de publieke ruimte. Check de exacte data bij ‘programma’.

Het 8e Festival van de Gelijkheid vindt plaats van donderdagmiddag 9 december tot en met zaterdagnacht 11 december 2021.


HELP FOTO’S 

Ons Festival wordt elk jaar mooi in beeld gebracht door enkele fantastische fotografen. Ze doorkruisen alle locaties om sprekers, sfeer, publiek ... in beeld te brengen. Doorheen het festival kan je onze Festivalfotografen dus tegen het lijf lopen. Spot je jezelf achteraf op één van onze gepubliceerde Festivalfoto’s en je wil dit liever niet? Aarzel niet om een mailtje te sturen naar festival@curieus.be. Jouw persoonsgegevens zijn belangrijk voor ons.