Zinvol Werk

Vat krijgen op tijd. Zinvol leven en zinvol werk.

  • donderdag 14/12 18:00-19:30
  • Locatie
    Mokabon Vooruit
  • Soort evenement
    Panelgesprek


ism Linx+


Moeten, moeten. Het is altijd van moeten. We moeten een boeiende carrière uitbouwen. Snel opklimmen en genoeg geld verdienen om die 3-gevelwoning te kunnen kopen. Een mooie wagen hebben en een achterbank vol kinderen. In de zomer aan een strand liggen en in de winter op de skilatten staan. Tussendoor dineren in dat hippe restaurant, dat museum en die voorstelling meepikken die niet te missen zijn volgens het tijdschrift dat we moeten gelezen hebben.

We lopen onszelf vaak voorbij en leggen de lat zo hoog dat ze onbereikbaar wordt. We nemen geen tijd om stil te staan bij wat we allemaal 'moeten' en of dat écht zo belangrijk is. Kunnen we ons overleveren aan het geschikte moment en even gas terug nemen wanneer we dat zelf zo aanvoelen? Is dit economisch en maatschappelijk haalbaar? Of kunnen we niet nog efficiënter omgaan met onze kostbare tijd?

We gaan in debat met 4 sprekers die elk hun eigen interpretatie hebben van hoe tijd ingevuld en beleefd kan worden.

Johan D'Haeseleer ExtraTijd, docent in het efficiënter inzetten van tijd vanuit zijn ervaring als werkvereenvoudiger bij Colruyt en kennis als industrieel ingenieur.

Christophe Morbee ceo van Besox, laat zijn medewerkers zelf beslissen hoeveel dagen verlof ze mogen opnemen om zo een betere werk-leven balans te creëren.

Joke Hermsen filosofe, die vanuit de Griekse mythologie tijd losmaakt van het lineair meetbaar stelsel en ruimte geeft aan creativiteit en zelfontplooiing vanuit 'het geschikte moment'.

Ama Koranteng-Kumi is zelfstandig communicatiedeskundige en werkt als publicist. Voor The School of Life Antwerpen doceert ze de klas How to Realise your own Potential.

Karel Verhoeven, co-hoofdredacteur van De Standaard, kan met zijn brede achtergrond van talen en filosofie, de visies van de sprekers tot een boeiend debat brengen.