Schermafbeelding 2017 09 13 Om 10 44 18

The Empty Book Shop

  • donderdag 14/12 13:00-22:00
  • vrijdag 15/12 13:00-22:00
  • zaterdag 16/12 13:00-20:30
  • Locatie
    Wintertuin Vooruit
  • Soort evenement
    Woord

Liefdesromans, detectives, woordenboeken, prentenboeken … Misschien staan er heel wat van deze te verstoffen in je boekenkast? Wij roepen op om je meest ontroerende, uitgelezen boeken een nieuw leven te geven!

Vul de lege rekken in onze Empty Bookshop met je boekendonaties en koop een nieuwe pageturner om je te helpen de donkere wintermaanden door te komen.
 

We hebben jouw hulp nodig om op het Festival Van de Gelijkheid de mooiste bookshop van Gent en omstreken te bouwen. Alle boeken, genres, talen en thema‚Äôs zijn welkom, op voorwaarde dat ze nog in goeie staat zijn. Het zou ook fijn zijn als je niet je hele collectie onaangeroerde Konsaliks komt dumpen ;-) 


Met jouw bijdrage steun je IBBY meets OKAN. 

IBBY-Vlaanderen ijvert voor het recht van ieder kind om een lezer te kunnen worden. In het voorjaar van 2018 zetten we met uw hulp een traject op in het OKAN-onderwijs waarbij auteurs en illustratoren verhalen schrijven met anderstalige nieuwkomers. Verhalen waarin OKAN-jongeren zichzelf herkennen, en waarin Vlaamse jongeren kunnen kennismaken met een wereld die hen vreemd is. Want verhalen moeten vensters en spiegels zijn.

Verhalen zijn er ook om te delen. Daarom dagen we alle boekengevers uit om een persoonlijke boodschap achter te laten voor de volgende lezer. 


Kan je er niet bij zijn op het Festival, maar wil je toch enkele boeken schenken? Dat kan. We maken hier binnenkort enkele inzamelplekken bekend waar je met jouw boekengift terecht kan.