Schermafbeelding 2017 10 27 Om 11 33 42

Take good care of my baby

  • zaterdag 16/12 18:30-19:30
  • Locatie
    Sphinx Cinema - zaal 2
  • Soort evenement
    Docu & film

Eva is een alleenstaande moeder met drie kinderen die haar leven op orde probeert te krijgen. Ze is echter werkloos en werkt zichzelf steeds dieper in de schulden. Ondanks haar situatie helpt ze de mensen in de wijk en zorgt ze ervoor dat haar kinderen niets te kort komen. Tot er op een dag onverwachts bezoek komt …

Take good care of my baby is een bijzonder verhaal in een bijzondere setting. Regisseur Nicolas Daenens en schrijfster An De Gruyter doken samen met kleinVerhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen een aantal maanden onder in de Oostendse wijk De Nieuwe Stad om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de 'buitenwereld'. De Nieuwe Stad is een eiland in de stad, met hoogbouw, een doolhof van sociale woningen, voetbalpleintjes en smalle achterafsteegjes. 


Een oude bakkerij midden in De Nieuwe Stad werd omgedoopt tot filmhoofdkwartier waar een kleurrijke schare bewoners de revue passeerde. An en Nicolas sleutelden met de talrijke verhalen en de personages uit de buurt een scenario voor een kortfilm in elkaar dat vervolgens met de wijkbewoners werd gerepeteerd. Het is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk. Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol. Een première voor Gent!


Regisseur Nicolas Daenens komt de film graag inleiden samen met één van de wijkbewoners van De Nieuwe Stad.


België - Nicolas Daenens
2017 - 30 minuten