Schermafbeelding 2017 05 04 Om 15 47 55

Spinvis + support Aeham Ahmad - UITVERKOCHT

  • donderdag 14/12 19:00-23:00
  • Locatie
    Handelsbeurs
  • Soort evenement
    Podium

Dit optreden is uitverkocht


Trein Vuur Dageraad heet de nieuwe Spinvis, die eind april verscheen. En het is een pareltje. Dit voorjaar tourde Spinvis met een zijn nieuwe album én een vernieuwde band door Nederland. Twee keer kwam hij langs in België, met uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique en het Openluchttheater Rivierenhof.

Dat smaakte naar meer, en daarom komt Spinvis in het seizoen van de melancholie terug naar onze land met een mini clubtournee. En die tournee brengt hem naar Gent. Na zijn eerste succesvolle doortocht op het Festival van de Gelijkheid, drie jaar geleden in Vooruit, maakt Spinvis nu opnieuw zijn opwachting op het Festival.

We zijn bijzonder trots dat Aeham Ahmad het voorprogramma verzorgt. Deze Palestijns-Syrische pianist groeide op in Yarmouk, een vluchtelingenkamp opgericht in 1957 om onderdak te bieden aan Palestijnen op de vlucht, net buiten Damascus. Na de Arabische Lente duurde het even voor de opstand/oorlog zich ook in Yarmouk liet voelen …

Maar na 3 jaar, bleven van de 150.000 inwoners amper nog 20.000 over. Op dat moment besliste Aeham om midden in het puin te spelen, te musiceren en te zingen voor zijn overgebleven buren: liederen over hoop en vrede, over niet opgeven en angst het hoofd bieden … De pacifist Aeham moest uiteindelijk zelf vluchten en kwam uiteindelijk in Duitsland terecht. In 2015 ontving hij de eerste Beethovenprijs voor mensenrechten, vrede en integratie. Twee jaar later staat hij op het podium van het Festival van de Gelijkheid. Aan u om hem te ontdekken.

Tickets? Die vind je hier.