427252633 1280x720

Kortfilmselectie Raoul Servais

  • vrijdag 15/12 16:30-18:00
  • Locatie
    Sphinx Cinema - zaal 2
  • Soort evenement
    Docu & film

Chromophobia
(1965)

De grijze legioenen overweldigen de wereld van de kleur om er hun kleurloze dominantie te vestigen. De weerstand komt te voorschijn in de gedaante van een scharlaken Tijl Uilenspiegel, die met zijn chromatische listen de terugkeer van de kleur zal bewerkstelligen.


Sirene
(1968)

Monsterachtige kranen en voorhistorische vliegende reptielen domineren een onherbergzame zeehaven. Enkel een eenzame hengelaar wordt er als menselijk wezen gedoogd. Hij wordt getuige van een zonderlinge idylle tussen een scheepsjongen en een zeemeermin. Droom of werkelijkheid?


Goldframe
(1969)

Jason Goldframe, filmproducent, is overal de beste en altijd de eerste! Vooral wil hij de eerste zijn om een nog nooit tevoren gerealiseerd huzarenstukje te produceren: een 270mm film. Gedreven door zijn obsessie om te presteren, wil hij zelfs zijn eigen schaduw voorbijsteken. Op een avond lukt hem dat ook …


Nachtvlinders
(1998)

Een nachtvlinder leidt ons naar de wachtzaal van een nachtelijk station waar zich een surrealistische schets afspeelt. Geïnspireerd door het oeuvre van Paul Delvaux.


Atraksion
(2001)

Doelloos slenteren galeiboeven door een desolaat en afgebladerd landschap. Eén van hen waagt het naar een verblindend licht te kijken. Is dit de Bevrijding? De man besluit het erop te wagen.