Zita

Het wordt spectaculair. Beloofd - Zita Theunynck

  • zaterdag 16/12 15:00-16:00
  • Locatie
    Foyer Dansstudio Vooruit
  • Soort evenement
    Boekenclub

Een boek lezen doe je vaak in alle intimiteit. Onder de warme wol of het schemerende avondlicht neem je de tijd om de stemmen in je eigen hoofd te horen weerkaatsen. Wie leest, creëert zijn eigen kleine universum. Maar wanneer een verhaal je raakt, wil je erover praten. Met vrienden rond de tafel, met je lief in de sofa. Of met mensen die je helemaal niet kent. Samen kan je de motivatie van personages aftasten, de titel verklaren, symbolische verwijzingen doorgronden, laagje voor laagje de betekenissen van het boek pellen… en bij de kern nog meer vragen vinden dan antwoorden. En dat samen met de schrijver zelf.

Voor onze Boekenclub selecteren we opnieuw enkele toppertjes waaronder Zita Theunynck schrijver van Het wordt spectaculair. Beloofd

HET WORDT SPECTACULAIR. BELOOFD

5 oktober 13.34 u.
Daar staat ze. Eenzaam op het lege perron, in een Franse stad. Niet in iemands armen. Niet haastig op weg naar de uitgang. Ze staat alleen op het perron, haar koffer naast haar. Tranen stromen over haar wangen. Zo langzaam dat je ze kan tellen. De trein die haar hier bracht, raast steeds verder weg. Op die trein ligt het enige op heel deze wereld waar Anna nog iets om gaf: een boek met daarin een envelop met 23 brieven.
Dit is het verhaal van twee mensen.
Het is een liefdesverhaal. En het is er geen.

Het gesprek tussen lezers en schrijver duurt een uur en wordt in goede banen geleid door de immer charmante en spitante boekenlover Nele Reymen. Vol flair praat ze met Zita over haar boek, maar laat vooral ook de aanwezige lezers aan het woord over hun persoonlijke lezing van het verhaal.

En oh ja, er is koffie en er zijn koekjes. Zo wordt het vooral een heel gezellige babbel … en een unieke kans om aan tafel te schuiven bij je favoriete schrijver.

Reserveer gauw je plekje, plaatsen zijn gegeerd en beperkt …

Wie een plekje heeft in onze Boekenclub, kan dit najaar het gekozen boek aan een voordeelprijs (10% korting)* het boek kopen bij het Paard Van Troje (Kouter 113, Gent).


*Excuses, we hadden eerst 25% aangekondigd, maar wegens de vaste boekenprijs is dit niet meer mogelijk. Excuses daarvoor.