Famous Philosophy Quote 1 Picture Quote 1

Geuzenhuis nodigt uit ... Filosofie waar men ze niet vermoedt

  • zaterdag 16/12 19:30-20:30
  • Locatie
    Geuzenhuis
  • Soort evenement
    Panelgesprek

Een initiatief van Het Geuzenhuis

De filosofie heeft een eigenaardig lot: ze is aan bod gekomen waar het zogezegd niet om filosofie ging. In de literatuur bijvoorbeeld. Er is veel meer filosofie dan kortzichtige opdelingen in vakken en disciplines doen vermoeden. Filosofie is soms meer aanwezig waar men ze niet vermoedt. En wij gaan ernaar op zoek. Geen academische vakfilosofie, maar naar filosofische inzichten die bruikbaar zijn in het praktische leven. Op zoek naar filosofie in literatuur en kunst. Schoonheid en troost. Zin en zinloosheid. Kortom: een boeiende, filosofische gespreksavond die in goeie banen wordt geleid door journaliste Nicky Aerts (voormalig VRT-correspondente in Jerusalem). 

Yves Petry is schrijver en essayist, maar ook wiskundige en filosoof van opleiding. Petry schreef verschillende filosofische romans, waaronder Het jaar van de man, De Achterblijver en De Maagd Marino.

Anne Provoost is een meermaals bekroonde schrijver. In haar romans, essays en korte verhalen weet ze altijd interessante thema’s aan te dragen en pertinente vragen te stellen. Vallen en De Arkvaarders behoren tot haar bekendste romans.

Bleri Lleshi is filosoof, politiek wetenschapper, documentairemaker, jeugdwerker en mensenrechtenactivist.  Geboren in Albanië, werkt en woont hij nu al achttien jaar in België. Auteur van De neoliberale strafstaat en Liefde in tijden van angst. Zijn missie: het huidige cynische klimaat bestrijden. Optimisme is volgens hem een morele plicht.