Fo 60 00399

Gelijke rechten voor ouders

  • vrijdag 15/12 18:00-19:30
  • Locatie
    Mokabon Vooruit
  • Soort evenement
    Panelgesprek

ism viva-SVV


Met Magda De Meyer (voorzitter nationale vrouwenraad), Wouter Robijn (Stafmedewerker Talent en Ontwikkeling en ervaringsdeskundige), Brieuc Van Damme (voorzitter Vrijdaggroep, co-auteur Time's up en freelance beleidsconsultant) en Nathalie Devenijns (head of HR bij AXA Bank). Karin Jiroflee (voorzitter Viva-SVV) modereert.


Een enquête van de Gezinsbond bij 6000 jonge ouders leert ons dat 93% van de moeders en 84% van de partners de 10 dagen geboorteverlof voor papa’s of meemoeders onvoldoende vindt. Ook Thomas Van der Veken, kersvers vader, verwoordde het treffend: “Het is alsof ik deelneem aan een toneel; mijn vrouw speelt de hoofdrol en ik de dwaze rol. En na tien dagen moet ik weg."

Naast het geboorteverlof bestaat er ook een stelsel van ouderschapsverlof. Dit zijn 4 maanden verlof voor elke ouder met een voltijdse vergoeding van 707 euro netto per maand. Slechts een kwart van dit verlof wordt opgenomen door vaders. Uit een onderzoek van VIVA-SVV blijkt dat ruim de helft van de papa’s hun ouderschapsverlof niet kunnen opnemen om financiële redenen.

Ook de werkgevers hebben wel oor naar een modernisering van het geboorte- en ouderschapsverlof. “Werknemers die een goede balans vinden tussen werk en privé worden minder ziek, krijgen minder vaak burn-outs en zijn gelukkiger, creatiever en productiever”, zei Inge Geerdens, CEO van CVWarehouse, onlangs. Tijd om te zoeken naar oplossingen dus. Kunnen we ons laten inspireren door het Zweedse model? Moeten vaders harder op tafel kloppen bij hun werkgevers? Moet de overheid partnerschapsverlof niet enkel verlengen maar ook verplichten?

© foto Huis van Alijn