Dying For Life

Dying for life

  • vrijdag 15/12 17:00-18:30
  • Locatie
    Sphinx Cinema - zaal 3
  • Soort evenement
    Docu & film

Theater en film komen op een kruispunt in Dying for Life. De documentaire vertelt het verhaal van Osama en Dara, twee Syriërs die hun persoonlijke ervaringen delen, bij voorkeur op een podium.

Andrés Lübbert (El Color del Camaleon) en Hussein Shabeeb volgen in de documentaire Dying for Life. Osama en Dara, twee Syriërs die elkaar ontmoetten in het opvangcentrum van Kapellen. Osama schrijft een theaterstuk over zijn ervaringen als politiek vluchteling en droomt ervan het te kunnen spelen in een echt theater. Ondanks de moeilijkheden waarmee Osama en Dara in België geconfronteerd worden, blijven ze glimlachen. We ontdekken het verhaal achter de glimlach, een humane queeste om geaccepteerd te worden in een nieuwe samenleving.

Filmmaker Andrés Lübbert wilde een project realiseren waarin hij de jonge vluchtelingen, die hij via kunstZ leerde kennen, centraal stelt. Andrés' vader vluchtte destijds voor het regime van Pinochet en het thema blijft hem als filmmaker prikkelen. Coregisseur Hussein Shabbeeb, vluchtte 8 jaar geleden uit Irak.

Regisseurs Andrés Lübbert en Hussein Shabeeb zullen na de vertoning aanwezig zijn voor een Q&A.


België – Andrés Lübbert en Hussein Shabeeb
2017 - 75 minuten