WANNEER?
Het Festival van de Gelijkheid gaat door van donderdag 1 december tot en met zaterdag 3 december 2016. Op woensdag 30 november organiseren we een openingsdebat, op zaterdag 3 december gaan we er met een knal uit. Be prepared voor het feestje van het jaar... met SX, Felix Pallas, en de After Party met Tom Barman, Mickael Karkousse, DJ Bubba en DJ Reynders. 

WAAR?
De uitvalsbasis van het Festival blijft het Kunstencentrum Vooruit (Sint Pietersnieuwstraat 23 in Gent), maar we breiden elk jaar uit.

Ook dit jaar kan je opnieuw in het Backstay Hostel (Sint-Pietersnieuwstraat 128) terecht voor literatuur, poetry slam en expo. We organiseren er ook The Empty Shop. Sphinx Cinema (Sint-Michielshelling 3) is the place to be voor al onze documentaires. In de Zebrastraat, het Geuzenhuis (Kantienberg 9) en de Samen Sterker Store (Vrijdagmarkt 9) kan je terecht voor de Festivalexpo’s. 

Nieuw dit jaar zijn de panelgesprekken in het kantoor van Triodos Bank (Steendam 8). 

Check www.festivalgelijkheid.be ook voor updates over het programma, praktische info en nieuwe namen. Je vindt de Festivalpagina ook op Facebook. Tweeten over het Festival of instagram overspoelen met beelden? #festivalgelijkheid 

OPGELET! Schrijf je op voorhand in voor de debatten, documentaires en Festivalbabbels via de aparte programmablokjes op deze website.
De plaatsen zijn beperkt. 

TICKETS 
Alle debatten, festivalbabbels, expo’s, documentaires … op het Festival van de Gelijkheid zijn gratis toegankelijk. 

Enkel het slotfeest in de Concertzaal (3/12), de theatervoorstelling van het KIP (2/12) en de literaire overnachting in de Backstay (2/12) zijn betalend. 

TOEGANKELIJKHEID 
Alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk, behalve kamer 103 in de Backstay (voorleesmarathon). Heb je extra begeleiding of ondersteuning nodig? Contacteer ons gerust. 

MET DE FIETS 
Onder het terras van Vooruit vind je een gratis fietsenparking. 

OPENBAAR VERVOER 
Vanaf station Gent-Sint- Pieters neem je tramlijn 1 richting centrum. Stap af aan de Savaanstraat. Wandel de Bagattenstraat door tot aan Vooruit. 

Vanaf station Gent-Dampoort neem je bus 70 / 71 / 72 / 73 / 76 / 78 richting centrum. Stap af aan Zuid. Wandel via de Lammerstraat naar Vooruit.

CARPOOLEN 
Zoek je een goedhartige Festivalchauffeur? Of wil je zelf andere autoloze Festivalgangers gelukkig maken met een lift? Lanceer je warme oproep dan op de Facebookpagina van het Festival of via Carpool.be. 

PARKING 
In de buurt vind je een betaalparking onder het Zuid en het Sint-Pietersplein. Beiden zijn 24/24 open.